1 Masura 1 – suma ce va fi completata si realocata , tocmai pentru ca nu au fost suficienti beneficiari care sa acopere intreaga suma .
Se incadreaza PFA, II, IF , CMI si SRL cu 0 angajati care au avut cifra de afaceri in anul 2019 de minim 5000 euro sau chiar si mai mult in functie de activitatea fiecaruia.
Urmeaza a fi deschisa in curand ( sfarsit luna ianuarie, februarie, cel tarziu martie a.c. ) conform declaratiei publice data de ministerul economiei pe site-ul start-upcafe.ro
✅Un număr tot de 16.231 de beneficiari au primit ajutoare de stat prin Măsurile 1 și 2, destinate firmelor, PFA, ONG și cabinetelor medicale individuale eligibile, conform situației oficiale prezentate pe , 31 decembrie 2020, de Ministerul Economiei.
Lista domeniilor eligibile le regasiti in Anexa 1 a Ordonantei 130 completata si modificata aici http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/228699
2. Masura 2 – Granturi pentru capital de lucru ( s-au anuntat ca se va realoca bani si pentru acest program care functioneaza pe principiul primul venit, primul servit ) URMEAZA SA SE ANUNTE PE SITE- UL oficial al Ministerului Economiei cand si daca se va relansa aceasta Masura
Alocarea se realizează pe bază de cotă procentuală din cifra de afaceri, fiind destinat IMM-urilor a căror activitate a fost afectată de răspândirea virusului COVID-19 sau a căror activitate a fost interzisă prin ordonanțe militare pe perioada stării de urgență și/sau pe perioada stării de alertă, în condițiile specifice prevăzute de prezenta ordonanță de urgență
Valoarea sprijinului acordat:
* Valoarea granturilor pentru capital de lucru nu include coparticiparea beneficiarilor la constituirea capitalului de lucru, în procent de minim 15% din valoarea grantului solicitat.
Acordarea granturilor se va face pe bază de contract de acordare al ajutorului de stat încheiat cu IMM-urile din domeniile de activitate de mai jos:
Lista domeniilor de activitate eligibile este prevăzută la anexa nr. 2.
Prin acordarea de granturi pentru capital de lucru în înțelesul prezentei ordonanțe de urgență se înțelege alocarea de fonduri externe nerambursabile sub formă de sumă forfetară.
Pentru acordarea granturilor, beneficiarii menționați trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:
Prin granturi pentru investiții acordate IMM-urilor în înțelesul prezentei ordonanțe de urgență se înțelege sprijin din fonduri externe nerambursabile destinate beneficiarilor care au ca sursă de finanțare fondurile externe nerambursabile, cofinanțări de la bugetul de stat, precum și cofinanțări proprii ale beneficiarilor în cadrul POC 2014-2020
Aceste granturi sunt destinate IMM-urilor care implementează investiții necesare pentru:
Valoarea sprijinului acordat: între 50.000 euro și 200.000 euro
* în funcție de nevoile de finanțare ale proiectelor de investiții depuse
** nu includ cofinanțarea proprie a beneficiarilor stabilită în procent de minim 15% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunile mai puțin dezvoltate și 30% din valoarea grantului solicitat de către beneficiarii din regiunea București-Ilfov.
Total sprijin alocat: 550.000.000 euro
* 415.870.000 euro se alocă din bugetul POC 2014-2020 și 62.380.500 cofinanțare de la bugetul de stat și 71.749.500 euro contribuția proprie
Domeniile de investiții susținute din fonduri externe nerambursabile și din cofinanțarea bugetului de stat includ:
Lista domeniilor de activitate eligibile este prevăzută la anexa nr. 3
* Investițiile incluse la finanțare în domeniile menționate pot să fie complementare cu investițiile finanțate din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.
Acordarea granturilor se va face pe bază de contract de acordare al ajutorului de stat încheiat cu IMM-urile care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
Criteriile de selecție la finanțare ale proiectelor de investiții se stabilesc prin grija AM POC 2014-2020 din cadrul MFE, sunt prevăzute la anexa nr. 4 și includ:
IMPORTANT: Proiectele de investiții sunt selectate la finanțare în ordinea descrescătoare a punctajelor și în limita bugetului aprobat potrivit schemei de ajutor de stat la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare a României.
Bugetul total destinat granturilor pentru investiții, fără cofinanțarea proprie a beneficiarilor se repartizează pe regiuni de dezvoltare ale României după cum urmează:
Tipurile de cheltuieli care pot fi acoperite prin granturile prezentate:
* Pentru înființarea, extinderea, modernizarea/reabilitarea unităților de producție/servicii noi și/sau existente sunt eligibile categoriile de cheltuieli prevăzute la lit. a) și c).
Programul este deschis pana pe 21 ianuarie 2021
Prin Programul de finanțare se acordă un ajutor de minimis
beneficiarilor întreprinderi mici și mijlocii în sensul Legii nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările și completările ulterioare, precum și beneficiarilor operatori economici care activează în domeniul HORECA, conform Clasificării activităților din economia națională – CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, astfel cum a fost actualizată prin Ordinul președintelui Institutului Național de Statistică nr. 337/2007, una dintre activitățile corespunzătoare domeniului HORECA, în sumă
maximă de 100.000 euro/beneficiar, reprezentând un suport financiar de până la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.
În vederea achiziționării serviciilor de consultanta si transfer de Know-how a solutiilor mentionate in Planul de Afaceri „ Creatorii de Oportunitati” Masura 5 CDI „Măsuri referitoare la consolidarea cercetării, a dezvoltării tehnologice și/sau a inovării”, proiect finanțat prin schema de ajutor de minimis România Start-up Plus, conform Contractului de subvenție nr. 34/22.05.2019, în cadrul Proiectului ”Antreprenoriatul – o alternativă de carieră excelentă (ACE)” POCU 105905”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, vă solicităm respectuos să ne transmiteți o ofertă de preț pentru solutiile de transfer inovativ ale cercetatorilor care pot fi adaptate pentru laboratoarele liceelor sau pentru mediul antreprenorial local interesat de a pilota solutii inovative si a cofinanta noi planuri de afaceri care sa valorifice maximal resurselor locale
INVITATIE PENTRU TOTI CAMPINENII si CEI pozitionati pe AREALUL Valea Prahovei Care doresc informații despre fondurile europene nerambursabile Cercetătorii de la Asociația Științifica Plasma Romania impreuna cu experții in accesarea de resurse financiare pentru antreprenorii sociali locali de la CyberProject SRL va invita sa participati la evenimentul din dtata de 7 și 8 Februarie 2020 unde discutam despre fonduri europene nerambursabile Scopul prezentarii este sa aratam potențialul de replicare in fiecare liceu local si sa identificam acei profesori si elevi care , văzănd tot ce se poate face cu aplicațiile tehnologiei plasmatice in domenii ca Sanatate, Alimentație, Agricultura, Mediu, Materiale, Transport si Energie sa prinda curaj si sa faca din propunerile noastre , impreuna cu experții care scriu proiectele, posibil ca in fiecare liceu sa existe un LABORATOR ANTREPRENORIAL capabil de autosusținere financiara. Sesiunea se va desfașura in sala in sala de la sala amfiteatru de la Liceul Mecanica 2
pe data de 07.02.2020 de la ora 14.00
si pe data de 08.02.2020 de la ora 18.00
Va rugam confirmați prezența la eveniment pana in data de 24.01.2020, atat la emailul : mihaelaeconomist@gmail.com sau la contact@cyber-project.ro sau la numarul de telefon: 0799.096.675
NE-AM IMBRACAT FRUMOS SI NE-AM HOTARAT IMPREUNA CU PRIETENII FIRMEI CYBERPROJECT SRL SA FACEM UN MIC CADOU COPIILOR DE CRACIUN PRINTR-UN ALBUM FOTO DEDICAT CRACIUNULUI SI FAMILIILOR ACESTORA, ASADAR NE REGASITI IMPREUNA CU EI SPUNAND SI EI CA CYBERPROJECT SRL ESTE CEA MAI BUNA ALEGERE.
Copyright 2020 Finantare Nerambursabila | Website by Center Web™.